Gurukul Academy: Sådan blev ‘Abbal’-skolen

Gurukul Academy, som blev etableret i år 2072 med det primære mål at producere komplette mennesker, gik videre med at overvinde mange udfordringer i de første år. Det var ikke nemt for skolen at bryde praksis med traditionel undervisning og læring baseret på karakterer og starte den nuværende undervisning og læring baseret på livsadfærd.

I de sidste 7 år har Gurukul Academy ikke kun etableret sig som en fremragende og prestigefyldt skole. Det har også etableret en ny idé om, hvordan det nuværende uddannelsessystem skal være. Siden starten har Gurukul Academy, som har lagt vægt på praktisk uddannelse gennem forskellige undervisningsmetoder, også skabt en debat om nuværende uddannelse. Gurukul Academy beliggende i Dang Ghorahi-15 Ratanpur er det seneste eksempel på, hvordan en fremragende skole kan blive en fremragende skole på kort tid, hvis den pædagogiske kvalitet kan gives.

Gurukuls vej

Der er mere end 500 private skoler og folkeskoler i Dang. Gurukul Akademiet, som startede med at undervise fra etableringstidspunktet med det formål at give undervisning baseret på livsadfærd, valgte en anden vej end andre skoler. Gurukul Academy, som lægger vægt på undervisning og læring baseret på børns psykologi frem for traditionelle score-centrerede undervisningsaktiviteter, har sat en anden vej end andre skoler.

“Vi ser ikke på uddannelse i klasseværelset og de karakterer, eleverne får i eksamener,” siger Mukund Giri, assisterende rektor for Gurukul Academy, “Vi ser på uddannelse med elevernes læring og fritidsaktiviteter.” “Hvad børn lærer er vigtigere end hvor mange karakterer de får i eksamen,” siger han.

Han siger, at det egentlige mål med uddannelse ikke vil blive opnået af det præskriptive og teoretiske uddannelsessystem, og børnenes iboende talent bør afsløres, og praktisk uddannelse bør tilvejebringes.

Gurukul lægger ikke kun vægt på pensum, der undervises i klasseværelset. Sammen med studier lægges vægten på at bringe talentet frem hos børn ved at få dem til at deltage i fritidsaktiviteter såsom musik, dans og sport. Samtidig fortæller assisterende rektor Giri, at de deltager i forskellige aktiviteter og programmer for at udvikle børns lederskab, udvikle kollektiv ånd og realisere socialt ansvar.

Han sagde, at skolen tilbyder undervisning baseret på internationale standarder fra det 21. århundrede i et børnevenligt miljø. Gurukul er ifølge ham ikke kun en lærer, men også en ven, hvor uddannelse ikke er en byrde, men et ønske for eleverne. “Vi ændrede måden at undervise på, lærerne arbejdede hårdt, og forældrene troede,” sagde han.

Teknologibaseret læring

Gurukulmaplay kører klasser fra Gupra gennem 10. til Plus2. Mere end 600 studerende studerer i øjeblikket på Gurukul Academy, som er begyndt at undervise på Fakultet for Naturvidenskab og Ledelse siden den forrige akademiske session i år 2078.

Med udviklingen af ​​videnskab og teknologi, mens nye dimensioner kommer ind på uddannelsesområdet, har Gurukul også avanceret teknologibaseret undervisning og læring. I skolen er klasser fra lavere til plus 2 gjort teknologivenlige Med udgangspunkt i teknologivenlige klasser foregår undervisning og læring gennem digitale interaktive tavler.

Alle fag relateret til elevernes lærebøger undervises ved at vise billeder, lyd og video baseret på den digitale interaktive tavle, dvs. computerskærm fra underklasse til plus to. Nimanand Gayre, Plus Two-koordinator for skolen, siger, at da alt materiale relateret til lærebøger er tilgængeligt på internettet, er brugen af ​​teknologi i sådan undervisning og læring den bedste. Ifølge ham studerer eleverne nu ikke kun på lærebøger, men på bærbare computere og digitale interaktive tavler.

Han fortæller, at undervisning ved hjælp af en digital tavle er mere effektiv end fortidens traditionelle metode. “Uhørte og usete ting kan nemt vises og forklares gennem fotos og lydvideoer,” sagde Plus Two-koordinator Gayre, “De glemmer måske, hvad de læser i en bog, men det, de ser, forbliver i deres hukommelse i lang tid, så dette form for læring bliver effektiv.” Når omfanget af viden øges, teknologibaseret undervisning Han siger, at læring er langvarig og effektiv.

Der er teknologivenlige klasseværelser, gratis bærbare computere tilbydes også til studerende, der studerer Plus Two for at understrege teknologibaseret undervisning og læring. Hvor de vil kunne lave aktiviteter til studier i forbindelse med teknologi. “Vi har gjort alle klasseværelser teknologivenlige, så fremtidens uddannelse skal være teknologivenlig,” sagde han. Hvor eleverne ikke kun undervises fra lærebøger, men også baseret på teknologi.Han sagde, at skolen har et bibliotek, et e-bibliotek og et laboratorium baseret på internationale standarder.

Tilsvarende er der indgået et uddannelsessamarbejde med uddannelsesinstitutioner som Name LBV og PEA AVB i Kathmandu for at gennemføre pædagogiske forberedelsesklasser på medicinske og tekniske fakulteter til videregående uddannelse i Plus Two-klassen. Studerende, der studerer Plus Two i Jahangurukul, vil få mulighed for at forberede sig til adgangskurser.

Snesevis af priser

Ikke kun skolen, men også børnene har modtaget forskellige nationale og internationale priser. Studerende har modtaget fremragende priser i mere end et dusin kategorier ved at deltage i forskellige udstillinger og konkurrencer, herunder videnskabsudstilling, nationalt servicehold, sport.

I år 2077 vandt han det bedste inden for fotooptagelser, stand-up comedy og ansigtsmaling i konkurrencen om forskellige genrer af aktiviteter udført virtuelt af Indian School ODM IM. Tilsvarende var Gurukul Academy i 2020 det bedste i videnskabs- og teknologiudstillingen og festivalen på statsniveau, der blev afholdt i Nepalganj.

Tilsvarende var Gurukul Academy det bedste i træningen og demonstrationen af ​​National Service Corps NCC, der blev afholdt for nylig i februar. I træningen og udstillingen af ​​National Service Team i Nawalparasi vandt skolen fire trofæer i træningen, hvor 17 skoler fra hele landet deltog.

Ligeledes vandt Gurukul Academy også deltagerbesvarelseskonkurrencen arrangeret af Rotary Club of Dang den 11. februar. Gurukul Academy kom først i konkurrencen, hvor mere end 30 skoler i Ghorahi sub-metropolis deltog. Pratiksha KC, Sujan Bhandari og Rajan Chaudhary fra skolen deltog i konkurrencen.

På samme måde vandt Sulochana Shrestha, som studerer på Gurukul Academy, titlen Miss Dang efter at have vist en fremragende præstation i finalen i Mr. and Miss Dang i marts sidste år. Shrestha blev vinderen af ​​Miss Dang 2022 sæson-3. Miss Dangs titel er Chumeki, og efterlader sine konkurrenter, der deltog i konkurrencen. Hun studerer på det naturvidenskabelige fakultet i klasse 11 på Shrestha Gurukul Academy.

På samme måde har skolens 2076 basketball konkurrence, inter-skole fremmøde svar konkurrence været fremragende. På samme måde har Pabson også været fremragende i den svarkonkurrence på kommunalt niveau, der blev arrangeret i 2076. På samme måde modtog det en pris i Lumbini-statsniveauet essay-konkurrencen.

Samfundscentreret undervisning og læring

Det er skolens forståelse, at elevernes undervisning og læring ikke kun kan dækkes inden for klasseværelset og læseplanen. Derfor har skolen forbundet undervisning og læring med fællesskab og samfund. Hvert år har skolen undervist børnene i forskellige samfundscentrerede undervisning, så de kan blande sig med samfundet. Close Camp er et af de samfundsorienterede undervisnings- og læringsprogrammer, som skolen gennemfører hvert år.

Hvert år har skolen afholdt en 8-dages lukket lejr ved at tage eleverne til fjerntliggende bygder for at forklare livet og blande sig med samfundet. Hvor eleverne, der læser i niende klasse, bliver væk fra skolen i otte dage og når landbebyggelsen og kæmper for at overleve. Og de forsøger at observere livet og samfundet tæt.

Med det formål at formidle praktisk undervisning tilbringer eleverne otte dage i de landlige bebyggelser i de bakkede områder og vender tilbage. Mens de bor i en lukket lejr, udfører de i fællesskab alle de daglige opgaver, der kræves for at leve, fra madlavning til madlavning.

Mukund Giri, skolens assisterende rektor, sagde, at med det formål at formidle praktisk uddannelse i elevernes liv, gennemføres samfundscentreprogrammer som Varseni Close Camp. Han sagde: “På den tætte lejr lærer eleverne selv at udføre de daglige opgaver, de har brug for i livet. De kan forstå ting som lidelse og fattigdom ved at nå landsbyen.”
‘.
Durgalal KC, præsident for Nepal Journalist Federation Dang, siger, at Gurukul Academy forsøger at forbinde uddannelse med livet. Han sagde, at det spillede en vigtig rolle i at give praktisk uddannelse gennem samfundscentreret læring uden at begrænse elevernes læring til læseplaner og klasseværelser. “Med samfundscentreret uddannelse får børn at forstå samfundet og livet direkte,” sagde han, “når de blander sig med samfundet, lærer de mere end hvad der er inkluderet i læseplanen.”

Savin Priyasan, nuværende præsident for Nepal Journalist Federation Dang, roser den nyttige og praktiske uddannelse, som Gurukul Academy forsøger at give. “Gurukulen forsøger at formidle, at der er liv uden for klasseværelset, og det er den bedste uddannelse,” sagde han, “den praksis med praktisk uddannelse udført af Gurukul er prisværdig. Det skal andre skoler også lære.

At undervise andre

Gurukul Academy har undervist i mange ting om undervisning og læring, ikke kun til sig selv, men også til andre skoler i de 7 år siden det blev oprettet. “Selvom Gurukul er en lille skole, har den etableret et nyt koncept inden for undervisning og læring,” siger assisterende rektor Giri, “Det faktum, at mange skoler nu følger Gurukuls læringspraksis, er et positivt skridt.”

Skolen i sig selv leverer ikke kun uddannelse, der afslører elevernes talenter og forbinder dem med livet, men inspirerer også andre skoler til at tilbyde sådan undervisning. Undervisnings- og læringsaktiviteter vises med forskellige skoler gennem Sering-programmet. Det seneste eksempel på dette er broderskabets særlige program, som skolen holdt i december sidste år.

Hvor mere end 300 studerende fra Dang, Rukum, Rolpa Salyan, Pyuthan-distrikterne deltog og interviewede Saroj Khanal, helten fra nepalesisk biograf. I programmet tilrettelagt med det formål at motivere eleverne havde Nayak Khanal et direkte interview med eleverne og diskuterede deres drømme og mål. Nayak Khanal sagde, mens han interviewede eleverne, at Gurukul forsøger at sætte et eksempel på, at ikke kun sig selv, men hele samfundet har brug for en sådan undervisningsmetode i dag.

De skoler, der deltog i bror og søster-specialprogrammet fra fire distrikter, fik en chance for at forstå undervisningsaktiviteterne fra Gurukul Academy og fik også en chance for at se børnenes iboende talent. Assisterende rektor Giri sagde, at Gurukul forsøger at sætte et eksempel på, at en sådan undervisningsmetode er nødvendig ikke kun inden for Gurukul-skolen, men også for samfundet som helhed.

GurukulAcademy: En kampagne for at bygge hele mennesket

Ingeniør Anantaraj Ghimire er arkitekten for Gurukul Academy og formanden for skolens ledelseskomité. Han siger, at Gurukul er én tanke. Han sagde, at formålet med Gurukul Academy er at bygge et komplet menneske. Præsident Ghimire sagde, at Gurukul sigter mod at skabe dygtige og værdige borgere ved at afsløre børns iboende talent.

Han sagde, at Gurukul Academy forsøger at bygge bro mellem uddannelse og liv. Nu er der en stor kløft mellem uddannelse og liv. Livet er på den ene side, men vores undervisning og læring er på den anden side’, siger han, ‘vi ønsker at bygge bro mellem uddannelse og liv og forbinde uddannelse med livsadfærd for at give uddannelse med færdigheder.’

Præsident Engineer Ghimire sagde, at skolen sigter mod at udvikle innovativ tænkning hos børn og gøre dem til værdige borgere for nationen og samfundet. Han siger: ‘Vi forsøger at udvikle de egenskaber, der er nødvendige for livet hos børn, såsom selvtillid og give dem uddannelse, der kan gøre dem kompetente på ethvert område.’

En ny undervisningsstrategi

Siden starten har Gurukul Academy lagt vægt på uddannelseskvalitet frem for kvantitet. Den samme gymnasieskole optog nye elever gennem optagelsesprøven med et begrænset antal pladser i hver akademisk session. Men fra næste akademiske session optager skolen kun nye elever i 1. og 11. klasse, og siger, at den vil lægge vægt på pædagogisk kvalitet. Derudover, da klasse 2 til 9 har 2 og 2 ledige pladser i hver klasse, vil kun de to bedste elever blive optaget i disse klasser, sagde skolen. Ifølge skolen vil der fra den næste akademiske session blive optaget 24 pladser i klasse 1 og 80-80 pladser på det naturvidenskabelige og ledelsesmæssige fakultet i klasse 11.

Leave a Comment